Polikarbonátok és tartozékai

Terasz és előtető fedés kedvező áron!

 A polikarbonát lapok kiváló alapanyagot jelentenek számos projekthez. Készülhet belőlük  terasztető, télikert vagy üvegház, mivel a fényt áteresztik, de lelassítják a belső hőmérséklet változását, ezáltal kedvezve a növényeknek. Kevés ablakkal rendelkező, például tetőtéri szobák térelválasztóiként is remekül funkcionálnak, különösen az opál színezetű verzió.

A profiloknak köszönhetően szerelésük rendkívül egyszerű, míg a speciális szerelési tartozékoknak köszönhetően a vízhatlanság továbbra is biztosított.

Üregkamrás polikarbonát lemez

Víztiszta polikarbonát lemez

Polikarbonát szerelési tartozékok

A polikarbonát számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami lehetővé teszi a széles körű felhasználását.

A polikarbonát előnyei

Az anyag nagyon lényeges tulajdonsága, hogy könnyű megmunkálni. Ez nagyban hozzájárult elterjedéséhez, hiszen otthoni szerszámokkal is egyszerű dolgozni vele, ráadásul a munkálatok hosszú ideig sem tartanak.

Melegítés nélkül hajlítható, rugalmas, alacsony súlya miatt könnyen szállítható, de mindeközben strapabíró és nagy teherbírással rendelkezik. Tartósságukból adódóan a polikarbonát szerkezetek hosszú távon helytállnak, feltéve, hogy megfelelően vannak tárolva.

Hőszigetelő tulajdonságuk és UV védett felületük szintén hasznos tulajdonságok. Legyen szó üvegházról vagy előtetőről, kiválóan alkalmasak mindkét feladat ellátására. Mindemellett tisztítani is könnyű őket, ezért az átlátszó felület hosszú távon az is maradhat.

A cégünk által forgalmazott EXOLON polikarbonát lapok több színben is elérhetőek. A környezettől és felhasználási területtől függően választhatsz víztiszta, bronz illetve opál verziót is.

Felhasználás és kellékek

A polikarbonáttal való munkálatok lényege az, hogy megtartsuk annak előnyös tulajdonságait. Ha az ember figyelmetlen, vagy nem tud a potenciális problémákról, akkor gondokba ütközhet. Rendkívül fontos például, hogy észben tartsuk, melyik az UV védett oldal.

Ez a különleges bevonattal ellátott fél általában fel van tüntetve a lemezeken, és egy védőfólia borítja. Minden esetben kívülre kell kerülnie, ahol a nap érheti. Azonban szerelés előtt, ha a napon hagyjuk állni, magát a védőfóliát mindenképpen le kell szedni. Ha a sugárzástól felhevül, ráolvadhat a polikarbonátra.

Szállítás és tárolás esetén arra is figyelni kell, hogy a lemezek fektetve legyenek egy egyenletes felületen. Ellenkező esetben tartósan meghajlanak, ami gondot fog jelenteni a későbbi felhasználás során.

A profilok, kupakok és tömítőgumik feladata az, hogy biztosítsák a vízhatlanságot két lemez találkozásánál, a csavarok mentén is. Emellett a párazáró és páraáteresztő szalagok biztosítják, hogy az üvegkamrák szárazon maradjanak.

Hogyan rendelheti meg?

Amennyiben polikarbonáttal kapcsolatos munkálatokat tervez, nincs más dolga, mint kitölteni árajánlatkérőnket, és kollégánk munkanapokon 24 órán belül jelentkezik árajánlatunkkal.

Kérjen ingyenes árajánlatot

24 órán belül jelentkezünk árajánlatunkkal!

Táblaméretek, anyagvastagság

Előnyök

Könnyű anyag


Nagyfokú ütésállóság


Nagyon jó fényáteresztés 


Nagyfokú ellenállás az időjárásnak. 


UV-sugárzás káros hatásaival szembeni védelem.


Tartósság (10 év garancia) 

Elérhető színek

VÍZTISZTA

Akár 4630 Ft/ - től

(Nettó)


OPÁL

Akár 5454 Ft/ - től

(Nettó)

BRONZ

Akár 4811 Ft/ - től

(Nettó)

Akár 7490 Ft/ - től

(Nettó)

Kivitelezőnek jelentkezek!

Kérjük, add meg adataid és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.